Dopper bouwt Olympische ringen in Rio de Janeiro

Dopper heeft met gerecyclede PET-flessen Olympische ringen voor het Copacobana strand van Rio de Janeiro gemaakt. Het plastic wat hiervoor gebruikt werd is door de lokale bevolking verzameld tijdens enkele beach clean-ups. Vorige maand bouwde Dopper ook al de 12-meter hoge ‘Plastic Madonna’, waaruit de opdracht tot het maken van de ringen voortvloeide.

Met de samenwerking tussen Dopper en Rio de Janeiro wil de gemeente graag haar ambities op het gebied van duurzaamheid tentoonstellen. Dit uit zich ook in de samenwerking die gezocht wordt met Tokyo, organiserende stad van de Olympische Spelen in 2020. De samenwerking tussen beide Olympische steden moet symbool staan voor de circulaire economie.

Dopper is vooral bekend van de populaire driedelige waterflessen, waarmee het het gebruik van kraanwater als milieuvriendelijker alternatief voor mineraalwater wil stimuleren, en wil bijdragen aan de vermindering van ‘single-use’ plastic afval en de daaruit voortvloeiende milieuproblematiek, zoals de ‘plastic soep’ in de oceanen (bron)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s