Too Good to Go: een app om voedselverspilling tegen te gaan

In de strijd tegen voedselverspilling heeft een nieuwe speler de ring betreden: applicatie Too Good to Go. Door de applicatie of website te gebruiken kun je zelf deel uit maken van het collectieve initiatief om minder bewerkt en onbewerkt voedsel weg te gooien, maar juist door te geven.

Restaurants, café’s en bakkerijen kunnen zich aansluiten bij Too Good to Go en jij vindt hun producten en/of maaltijden in de app. Je plaatst je bestelling online en je haalt je maaltijd zelf af op de aangegeven plek en tijdstip.

Het initiatief heeft vele voordelen, en het mes snijdt duidelijk aan twee kanten. De klant heeft een goedkope maaltijd, en de ondernemer kan zijn product in de tweede ronde alsnog verkopen. Daarbij nemen zowel de klant als de ondernemer actief deel aan de strijd tegen voedselverspilling (ruim eenderde van al het geproduceerde voedsel wordt weggegooid) en stimuleren daarmee het milieu.

In Europa zijn al meer dan 500 deelnemende restaurants, en er komen dagelijks nieuwe bij. Alle restaurants bieden een maaltijd aan voor een klein prijsje; je kunt al genieten van een portie sushi voor een euro of vier!

De applicatie is beschikbaar voor iOs en Android en is te downloaden in de App Store of Google Play.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s